Reggelizzünk!/ 13. – Brie sajtos, almás omlettet

A jó omlett kellemesen lágy, nem száraz, mégis átsült. Több odafigyelést igényel, mint egy rántotta, de nem sokkal kacifántosabb mutatvány.  A tökéletes omlett egyik titka, szerintem, a sok vaj és a megfelelő hőfok. Az én omlettem alapállásból sajtos - ha nincs sajt, akkor rántottát sütök. Az olvadt sajt ízében és állagában is remekül passzol hozzá. Ezen túl csak ízlés és készlet kérdése, hogy mi kerül még rá.

Az biztos volt, hogy a régóta „érlelt” maradék brie sajtot beleteszem, dilemmázni csak az alma és körte között kellett. Végül savanykás íze miatt az alma győzött.

Hozzávalók - személyenként:
3 tojás,
1 ek. vaj,
só, bors

Egy serpenyőt felforrósítok, megolvasztom benne a vajat, beleöntöm és eloszlatom a sóval, borssal felvert tojásokat, majd azonnal lejjebb veszem a lángot. Amíg folyós, gyorsan a szélétől - a szélrózsa minden irányából - a fakanál peremével, a közepéig húzogatom a tojást. Amint szilárdulni kezd, abbahagyom a birizgálást. Amikor a teteje már éppen nem nyers, a felére sajtot teszek, a másik felét ráborítom. Kicsúsztatom egy tányérra, nem aggódok, ha itt-ott megszakad és savanykás almával őrölt borssal tálalom.

1.rész 2.rész 3.rész 4.rész 5.rész 6.rész
7.rész 8.rész 9.rész 10.rész 11.rész 12.rész

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr453235111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása