Reggelizzünk!/ 8. - Grillezett halloumi sajtot

Grillezett halloumi sajt

A halloumi sajt kifezetten grillezni való ciprusi sajt. Sütés közben nem olvad, így nem igényel semmilyen előkészítést, bűvészmutatványt, hogy egyben maradjon. Szerencsére már nem csak szupermarketekben, hanem nagyobb városi közértekben is gyakran kapható. Most sikerült egy meglepően jó hazai halloumi sajtot beszereznem. Korábban a magyar készítmények inkább kiábrándítottak: sütve is gumisak, vagy rettenetesen sósak voltak, a ciprusi sajtokat viszont ritkán, és drágán lehet kapni.

A halloumi sajt és a piacon beszerzett nyár végi, nagyon édes, kemény koktélparadicsomok párosa, együtt már elég indok, hogy ezt reggelizzünk. Ha viszont elkunyerálhatok pár darab friss, házi pitát MM Erikától, akkor minden egyben van egy igazi, mediterrán villásreggelihez, ami posírozott tojással, olívabogyóval, és sok petrezselyemmel lesz teljes.

Hozzávalók - 2 személyre

2 db halloumi sajt,
2 tojás,
2 db pita,
fejenként 5-6 db. koktélparadicsom félbevágva,
fekete olívabogyó,
nagy levelű petrezselyem,
1 kk olívaolaj,
ecet,
só.

A legnagyobb serpenyőmet felforrósítom, megkenem kevés olívaolajjal, ha elég forró, akkor az egyik felére a sajtokat, a másik felére a paradicsomokat teszem, vágott felükkel lefelé. Mindkét oldalát megsütöm a sajtnak, és a paradicsomnak is. Amíg nem végzek a többivel, a forró, tűzről levett serpenyőben hagyom.

Közben elkészítem a posírozott tojást: egy edényben vizet forralok, öntök bele egy kanál ecetet, és egy tk. sót. Ha felforrt a víz, mérséklem a tüzet, hogy ne lobogjon és egy merőkanál segítségével egyenként beleengedem a felütött tojásokat (ügyelni kell rá, hogy a sárgája egyben maradjon). Kb. 3-4 percig hagyom főni, majd egy szűrőkanál segítségével óvatosan kiemelem, lecsepegetem.

Egy száraz, forró serpenyőben, vagy sütőben a pitákat is átmelegítem. Rajtuk tálalom a sajtot, tojást, mellé halmozom a sült paradicsomot, olajbogyót, és sok petrezselyemlevelet.

1.rész
2.rész

3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr413201909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása