Reggelizzünk!/ 12. – Bundás kenyeret olaszul (mozzarella in carrozza)

A mozzarellával töltött bundás kenyér ideális ráhangolódás elkövetkező, olaszországi napjaimra. (A ráhangolódás zenei elemeit itt inkább nem részletezem).

Hozzávalók - 2 személyre

8 szelet kenyér,
15 dkg nagyobb (bivaly) mozzarellagolyó,
2 tojás,
1.5 dl tej,
liszt,
só, bors,
olaj a sütéshez

Most praktikusabb valamilyen szendvicskenyeret használni, és az is jó, ha kicsit szikkadt, de nem teljesen kiszáradt. A kenyerek héját levágom, a mozzarella golyókat legalább fél centi vastagságúra szeletelem. Szendvicseket gyártok, úgy, hogy a sajt ne lógjon ki a szélén, sőt! Lehetőleg fél centi peremet szabadon hagyok. A tojásokat tejjel, sóval, borssal egy nagyobb tálban felverem. A szendvicseket jól megmártom a keverékben, majd lisztbe forgatom, a szélénél lenyomkodom. Így könnyebb vele dolgozni, aki rusztikusabbra vágyik, először külön a tejben, majd lisztben, végül felvert tojásban mártsa meg. Forró olajban mindkét oldalát, megsütöm. A felesleges olajat papírtörlővel leitatom, paradicsommal, vagy paradicsomszósszal tálalom.

- - -

Még időben szólok, hogy ezeket a szuper programokat, rajtam kívül más is elcsípheti:

11. Piazza Europa Fesztivál - Trieszt

Nemzetközi gasztrofesztivál - Gorizia

Barcalona vitorlásverseny - Trieszti öböl

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr63234948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása