Reggelizzünk! / 11. – Melegszendvicset körtével, dióval

Eredetileg nem terveztem, hogy felteszem a blogra, de akkorát dob egy sajtos, sonkás szendvicsen pár egyszerű hozzávaló, hogy úgy döntöttem, itt a helye. Ráadásul remek őszi kombináció.

A kenyérszeletekre teszek egy szelet nem füstölt sonkát, beborítom szeletelt gruyer sajttal, a sajtot nagyon vékonyan megkenem mézzel és ráragasztom a vékony körtekarikákat. Száraz serpenyőben megpirított dióval pakolom meg, beborítom egy másik szelet kenyérrel, és jól lenyomkodom, hogy a dió ne essen ki belőle. Kevés olvasztott vajon, serpenyőben – ügyelve hogy a diók bentmaradjanak – mindkét oldalát megsütöm.

Készülhet akár szendvicssütőben is, nekem jobban bevált a serpenyős megoldás. A gruyer helyettesíthető ementáli, parmezán, vagy akár brie sajttal, a lényeg, hogy karakteres, jóféle sajtot használjunk.
 

1.rész 2.rész 3.rész 4.rész 5.rész
6.rész 7.rész 8.rész 9.rész 10.rész

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr153212611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása