Reggelizzünk! /2. – Francia pirítóst
Francia pirítósNem igazán pirítós, több annál. Az igazságot valahol a bundás kenyér és a kenyérfelfújt között kell keresni. Általában maradék kenyérből, bagettből, vagy kalácsból készül. Franciaországban pain perdu-ként, máshol leginkább french…
Reggelizzünk! /1. – Korzikai omlettet
Hétköznap reggel, pár perc plusz alvásért, feláldozom a reggelit és csak később, a monitor előtt, tízóraiként pótolom. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, és nem nagyon szorul magyarázatra. De nem volt mindig így. Középiskolás koromig tökéletesen működött a szülői…
Ribizli mártás/lekvár/zselé
Ribizlizselé marhapofával - kép: Krumpli Béla Nem gyártok tonnaszámra lekvárt, de ribizliből, ha úgy adódik, biztosan teszek el pár üveggel. Édes, savanykás, zamatos, elképesztően szép színe van. A gyümölcs-toplistámon előkelő helyen szerepel. Igyekszem úgy konzerválni, hogy…