Wasabis humusz
Wasabis humusz - kép: Krumpli Béla
Hummust (humuszt) szinte bármiből lehet készíteni. Ha már unalmasnak tűnik az egyszerű csicseriborsós változat, de még nem szeretnénk kipróbálni a céklából, répából készültet, ízesítsük a csicseriborsót kedvünk szerint. Kipróbálhatjuk kedvenc fűszereinkkel, de keverhetünk hozzá például tormát is.
Nálunk a wasabis aratott nagy sikert. A szokásos lepénykenyerünkön kínáltuk, amit ezúttal egészen apróra sütöttünk.
A thinát (tehina, tahini) készen is megvásárolhatjuk, vagy elkészíthetjük magunk is. Nem szerepelnek túl pontos mennyiségek - saját ízlésünk is alakíthatja a végső ízeket.
Hozzávalók
A tahinihez:
szezámmag
szezámolaj
só
1-2 gerezd fokhagyma (a szezámmag mennyiségétől függően)
A szezámmagot kávédarálón pépesre őrörljük, és nem túl híg krémmé keverjük az olajjal. Fokhagymával és kis sóval ízesítjük.
A wasabishoz:
2 csicseriborsó konzerv
thina
olívaolaj
citromlé (frissen facsart)
wasabi.
A csicseriborsót egy kevés lével turmixoljuk, keverünk bele thinát, ha nem elég krémes, a csicseriborsó levével lazítjuk. Citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal ízesítjük. Belekeverjük a wasabit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.