Kacsarillette pikáns áfonyaszósszal

Kacsarillette pikáns áfonyaszósszal - kép: Krumpli Béla
Kacsarillette pikáns áfonyaszósszal - kép: Krumpli Béla

Az áfonyaszósz volt a főszereplő, a rillette a kísérő. Mert annyira jó. Érdemes megcsinálni egy jó nagy üveggel, aztán mindenhez enni egy kicsit. Hamar elfogy majd.

Bár mi vendégfogadó falatkaként kínáltuk, a rilletteből keveset nem
érdemes készíteni.

Hozzávalók - a rillettehez:
2 kg kacsamell
5 dl kacsazsír + egy kevés a tetejére
4 dl száraz fehérbor
20-25 zsályalevél
só.

A húst a bőrrel, hájjal együtt felkockázom, nem túl apróra. A zsírral együtt egy lábosban 15-20 percig kevergetem, majd ráöntöm a bort, sózom, és a legkisebb lángon, fedő alatt főzöm öt órát. Kb három óra múlva beleteszem a zsályát.

Hagyom kicsit hűlni, majd egy jó késsel felaprítom. (Lehet géppel is, a lényeg, hogy ne pépet készítsünk, a rostok felismerhetőek legyenek.) Összekeverem a maradék zsírral, majd üvegekbe teszem, a tetejükre olvasztott zsírt öntök.

Hozzávalók - az áfonyaszószhoz:
3 ek áfonyalekvár
2 ek frissen reszelt torma
3 ek csípős mustár (dijoni)
1-2 ek tokaji borecet (muskotályból)
só.

A hozzávalókat összekeverem, sóval ízesítem. Azonnal tálalható.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr123477683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása