Kacsarillette pikáns áfonyaszósszal
Kacsarillette pikáns áfonyaszósszal - kép: Krumpli Béla
Az áfonyaszósz volt a főszereplő, a rillette a kísérő. Mert annyira jó. Érdemes megcsinálni egy jó nagy üveggel, aztán mindenhez enni egy kicsit. Hamar elfogy majd.
Bár mi vendégfogadó falatkaként kínáltuk, a rilletteből keveset nem
érdemes készíteni.
Hozzávalók - a rillettehez:
2 kg kacsamell
5 dl kacsazsír + egy kevés a tetejére
4 dl száraz fehérbor
20-25 zsályalevél
só.
A húst a bőrrel, hájjal együtt felkockázom, nem túl apróra. A zsírral együtt egy lábosban 15-20 percig kevergetem, majd ráöntöm a bort, sózom, és a legkisebb lángon, fedő alatt főzöm öt órát. Kb három óra múlva beleteszem a zsályát.
Hagyom kicsit hűlni, majd egy jó késsel felaprítom. (Lehet géppel is, a lényeg, hogy ne pépet készítsünk, a rostok felismerhetőek legyenek.) Összekeverem a maradék zsírral, majd üvegekbe teszem, a tetejükre olvasztott zsírt öntök.
Hozzávalók - az áfonyaszószhoz:
3 ek áfonyalekvár
2 ek frissen reszelt torma
3 ek csípős mustár (dijoni)
1-2 ek tokaji borecet (muskotályból)
só.
A hozzávalókat összekeverem, sóval ízesítem. Azonnal tálalható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.