Reggelizzünk!/ 7. – Áfonyás palacsintát
Van pár étel, amelyeket nem tudok gazdaságosan elkészíteni. Vagy idő előtt elfogy,s így kimarad az ételből az egyik fontos hozzávaló, vagy már a vásárlásnál dupla mennyiséggel kell számolnom. Eredetileg a múltkori palacsinta is áfonyásnak indult, de azt a pár szemet, ami megmaradt, már nem volt értelme reggelihez tartogatni.
Ezen a hétvégén nem bíztam a dolgot az önuralomra, inkább két doboz áfonyát szereztem, hogy bőven jusson a palacsintához is.
Összeállítom a palacsintatésztát, majd beleöntök fél doboz áfonyát (kb. 10 dkg), és lazán, – nem összetörve a szemeket – elkeverem. Megsütöm, friss áfonyaszemekkel, juharsziruppal tálalom.
1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.