Reggelizzünk! /5. - Amerikai palacsintát

amerikai palacsinta

Pillanatok alatt kész, nem lehet elrontani és csak pár egyszerű hozzávalóra van szükség, plusz már a juharszirup is sok helyen beszerezhető. Nagy népszerűségre lehet vele szert tenni, különösen gyerekeknél.

Hozzávalók - 4 személyre

egy csésze liszt (kb. 15 dkg),
1 csésze (250 ml) tej,
1 tojás,
1/2 zacskó sütőpor,
1 tk cukor,
vanília,
csipet só,
1 ek.olvasztott vaj a tésztához + 1 kevés a sütéshez, többi tálaláshoz,
juharszirup.

A tojást, olvasztott vajat, cukrot, vaníliát és a tejet összekeverem. Majd hozzáadom a liszt-sütőpor-só keverékhez, ezzel is lazán elkeverem. Egy serpenyőt felforrósítok, kevés vajat megolvasztok, a sűrű tésztából nagyobb evőkanállal halmokat teszek a serpenyőbe, ezekből kb. 5-6 centis korongok sülnek ki. Egyszerre annyit teszek bele, amennyi kényelmesen elfér, nem ragad össze (bár az sem tragédia). Közepes hőmérsékleten, addig sütöm, míg buborékos lesz a tészta, ekkor megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. Kiszedem, és amíg tart a tészta, folytatom a sütést. Juharsziruppal és vajjal tálalom.

Sokféle kiegészítővel variálható, azonban, ha igazán klasszikus verziót szeretnénk, a juharszirup mellé tegyünk áfonyát, vagy banánt, esetleg ropogósra sült bacon-t.

1.rész
2.rész

3.rész
4.rész

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr353170790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása