Orient Express – lazacos, szezámos tészta
Volt egy tartósításból kivont friss lazacszeletem, vettem hozzá a szezámolaj addiktív illatának emlékét. Ezeken kívül volt még: nagyon kevés időm, kifosztott hűtőszekrényem, plusz, szerencsére, pár tartós hozzávaló a spájzban.
Hozzávalók - 2 személyre
20 dkg lazacfilé,
1 csomag (25 dkg.) udon, vagy soba tészta,
1 ek. szezámmag,
1 púpozott ek. apróravágott snidling, vagy újhagyma,
1 ek. pirított szezámolaj,
3 ek. szójaszósz,
1 ek. rizsecet.
A friss lazacfilét mindkét oldalon pár perc alatt, nagyon kevés olajon megsütöm. Villával nagyobb darabokra töröm, kihűtöm.
Száraz serpenyőben aranybarnára pirítom a szezámmagot. A tésztát lobogó, forró vízben, kb. 4-5 perc alatt, megfőzöm, hideg vízben leöblítem, lecsepegtetem. A szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat összekeverem és a tésztára öntöm. Hozzákeverem a lazacot, a hagymát és a szezámmagot. Összeforgatom, tálalom, vagy felhasználásig hűtőszekrényben tartom.
Hogyan jó még? Maradék sült hallal, hal nélkül is, vagy akár másnap.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.