Orient Express – lazacos, szezámos tészta

 

Volt egy tartósításból kivont friss lazacszeletem, vettem hozzá a szezámolaj addiktív illatának emlékét. Ezeken kívül volt még: nagyon kevés időm, kifosztott hűtőszekrényem, plusz, szerencsére, pár tartós hozzávaló a spájzban.

Hozzávalók - 2 személyre

20 dkg lazacfilé,
1 csomag (25 dkg.) udon, vagy soba tészta,
1 ek. szezámmag,
1 púpozott ek. apróravágott snidling, vagy újhagyma,
1 ek. pirított szezámolaj,
3 ek. szójaszósz,
1 ek. rizsecet.

A friss lazacfilét mindkét oldalon pár perc alatt, nagyon kevés olajon megsütöm. Villával nagyobb darabokra töröm, kihűtöm.

Száraz serpenyőben aranybarnára pirítom a szezámmagot. A tésztát lobogó, forró vízben, kb. 4-5 perc alatt, megfőzöm, hideg vízben leöblítem, lecsepegtetem. A szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat összekeverem és a tésztára öntöm. Hozzákeverem a lazacot, a hagymát és a szezámmagot. Összeforgatom, tálalom, vagy felhasználásig hűtőszekrényben tartom.

Hogyan jó még? Maradék sült hallal, hal nélkül is, vagy akár másnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr583078652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása