Padlizsánkenyér
kép: Krumpli Béla
Ha valahol meglátom, hogy padlizsán, a szemem vibrálni kezd, mint akármelyik rajzfilmfiguráé: jöhet, jöhet, jöhet! És nem nagyon csalódtam még. Az Ős Kajánban sem volt kérdéses, hogy megkóstolom, legyen bármi is az a padlizsánkenyér. Mert a nagyon kedves, de nagyon-nagyon tapasztalatlan pincérlány még azt követően sem tudta elmondani, hogy megkérdezte a konyhán.
Az ötlet tehát onnan, amúgy meg, ahogy elképzeltem. A padlizsánt így sütöm meg.
Bazsalikomos olívaolajjal meglocsolt koktélparadicsommal kínáltuk.
Hozzávalók - 12 személyre
1,5 kg padlizsán
7 púpozott ek. zsemlemorzsa
1,5 dl tejszín
4 kicsi tojás
4 nagy bazsalikomlevél
2 ek. petrezselyemzöld
só
A padlizsánokat megsütjük, botmixerrel összezúzzuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, az apróra vágott zöldfűszereket, a tejszínt és a kissé felvert tojásokat. Sózzuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformában (38 cm hosszú), 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A bazsalikomos olívaolajhoz előző nap apróra vágtunk öt bazsalikomlevelet, és beletettük egy deci jóféle olívaolajba.
Szászi Endre Chardonnay-ját kínáltuk mellé.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal