Nyúl tatár

Nyúl tartár

Finom étel a nyúl, manapság ismét kezd napvilágra kerülni a feledés homályából, egyre szélesebb körben elérhető alapanyag. Sokféleképpen elkészíthető, előételként mégis ritkán találkozni vele, még a Váncsában sincs nyulas előétel. Mivel a nyúl íze önmagában nem túl domináns, ezért a tartár készítésekor arra törekedtem, hogy az alapanyagok harmonizáljanak a hús természetes ízével.

Hozzávalók  - 2 személyre

10 dkg nyúlgerinc
2 dkg shalotta hagyma
6-8 szál turbolya (szárral együtt)
1,5 ek lágy ízű extra szűz olíva olaj (Liguriai)
10 szem kapribogyó (leöblítve)
só,
frissen őrölt bors

A gerincről leválasztom az egyik „szűzpecsenyét”, majd kb 0,5x0,5 cm széles csíkokra vágom, azután apróra kockázom. A hagymát és a turbolyát igen finomra aprítom, a kapribogyókat félbe vágom, majd mindhárom hozzávalót elkeverem a hússal.

Sózom, borsozom végül hozzákeverem az olíva olajat, tálalás előtt minimum két órát hűvös helyen pihentetem, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tartár tetejét friss turbolya levéllel díszítem, frissen készített pirítóst adok mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr552857782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása