Reggelizzünk!/17. – Omlettet sóskával
Amíg tart a friss sóska szezonja számtalanszor kerül az asztalunkra sóskás, tojásos reggeli. Leginkább omlett. A változatosság kedvéért van, amikor tojáslepény formájában, máskor hagyományos omlettként „rongyosan”, viszont a hozzávalókon nem variálok, mert szerintem ebben a kombinációban a legfinomabb.
Hozzávaló fejenként:
2 tojás,
3-4 dkg vaj,
1 marék sóska,
1 vékony újhagyma,
pár kanál friss krémsajt (Philadelphia típusú),
só, bors.
A felolvasztott vajban megfuttatom az aprított újhagymát, és rádobom a megmosott, csíkokra vágott sóskát, amiből hagyok frissen egy nagy csipetnyit. A sóska pillanatok alatt összeesik, színe élénk zöldről szürkés zöldre vált, ekkor ráöntöm a kissé felvert tojásokat, és megsütöm. A végén megszórom a friss sóskával és sajthalmokat kanalazok rá.
Ha „rongyosra” készítem, akkor tojásonként adok hozzá 1-1 evőkanál vizet, vagy tejet, és azzal verem fel, majd amikor a sóskára öntöm, villával elkezdem szélétől a közepe felé húzogatni a tojást, és úgy sütöm lágy, remegősre, a félretett nagy csipet aprított sóska felét beleteszem, félbehajtom, többit a tetejére szórom, és sok krémsajttal a tetején tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.