GS bistro – Citromos, petrezselymes sült vargánya

Ez az étel, csak akkor szerepelhet az igazán a gyorsan elkészülő fogások között, ha olyan szerencsém van – ahogy most is –, hogy tisztított(!) erdei gombával lepnek meg. Bár előfordul, hogy nem kell sokat bajlódni a tisztítással, de általában az időm nagy részét, ha gombát készítek, erre fordítom. Egyébként szerintem a legtöbb erdei gombás étel gyorsan elkészül, annyira intenzív az ízük, hogy nem is kell túlbonyolítani.

sult_varganya_1372974126.jpg

A vargányát vastagabb szeletekre vágom, és ha sok van belőle, akkor a szeleteket több részletben közepesen magas hőfokon, extraszűz olívaolajon megsütöm. Az olívaolajból gazdagon teszek alá, persze úgy, hogy ne ússzon benne a gomba. A legvégén az egészet összemelegítem, ilyenkor adok hozzá pár gerezd aprított fokhagymát, de nem viszem túlzásba, mert nem akarom, hogy a fokhagyma domináljon. Ha pedig a teljes adag egyszerre kényelmesen elfér a serpenyőben, a fokhagymát akkor is a végén adom hozzá, nehogy megégjen. Majd leveszem a tűzről, még forrón belekeverek sok-sok aprított petrezselymet, sózom, borsozom,  meglocsolom citromlével, és egy kevés extraszűz olívaolajjal. Friss, ropogós héjú kenyérrel, szükség esetén egy pohár jól behűtött fehérborral tálalom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr95391812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása