GS Bistro – Tagliata rukolával

Szerencsére a szendvicseken túl is vannak olyan ételek, amelyek frissen, villámgyorsan elkészíthetőek – beleértve az előkészületeket is  –, és nem utolsó sorban nagyon finomak! GS BISTRO rovat indul: Gyors, friss, finom, esetleg szezonális (bár ez utóbbi nem mindenáron feltétel)!

tagliata_1369260222.jpg

Ehhez az olasz fogáshoz, azon kívül, hogy szükség van jó minőségű hátszínszeletre, túl sok hozzávaló nem is kell. (Bár azt a jó minőségű hátszínt éppen elég nagy kihívás beszerezni.)

Fejenként egy-egy szelet hússal számolok, amit korábban kiveszek a hűtőből, mert fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen. Közvetlenül sütés előtt sózom, borsozom.

Egy vastag serpenyőt felforrósítok, majd amikor füstöl, öntök bele egy kevés olívaolajat, és a hátszínszelet mindkét oldalára nagyjából 3-4 percet szánok, de közben gyakran forgatom. Kiveszem, és mielőtt felvágom, egy kicsit pihentetem.

Általában citromos, rozmaringos, fokhagymás dresszinget készítek hozzá, amíg a hús pihen, ez pont elkészül: extraszűz olívaolajat melegítek, és beledobok rozmaring ágacskát, egész, pucolt fokhagymát, és citromhéjat, hogy átvegye az olaj az aromákat, végül citromlevet adok hozzá. Ha a citromos dresszinghez nincs kedvem, akkor extraszűz olívaolajat és balzsamecetet öntök rá.

A hússzeleteket 1-2 cm-s csíkokra vágom, rukolára halmozom, parmezán forgácsokat szórok rá, meglocsolom a dresszinggel, és végül frissen őrölt borsot adok hozzá.

Elvileg mindenféle szénhidrátmentes diétába is beilleszthető, de vétek lenne a szaftot ott hagyni! Azt ropogós héjú, friss kenyérrel, vagy bagettel a legjobb kitunkolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr795313833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása