GS Bistro – Tagliata rukolával
Szerencsére a szendvicseken túl is vannak olyan ételek, amelyek frissen, villámgyorsan elkészíthetőek – beleértve az előkészületeket is –, és nem utolsó sorban nagyon finomak! GS BISTRO rovat indul: Gyors, friss, finom, esetleg szezonális (bár ez utóbbi nem mindenáron feltétel)!
Ehhez az olasz fogáshoz, azon kívül, hogy szükség van jó minőségű hátszínszeletre, túl sok hozzávaló nem is kell. (Bár azt a jó minőségű hátszínt éppen elég nagy kihívás beszerezni.)
Fejenként egy-egy szelet hússal számolok, amit korábban kiveszek a hűtőből, mert fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen. Közvetlenül sütés előtt sózom, borsozom.
Egy vastag serpenyőt felforrósítok, majd amikor füstöl, öntök bele egy kevés olívaolajat, és a hátszínszelet mindkét oldalára nagyjából 3-4 percet szánok, de közben gyakran forgatom. Kiveszem, és mielőtt felvágom, egy kicsit pihentetem.
Általában citromos, rozmaringos, fokhagymás dresszinget készítek hozzá, amíg a hús pihen, ez pont elkészül: extraszűz olívaolajat melegítek, és beledobok rozmaring ágacskát, egész, pucolt fokhagymát, és citromhéjat, hogy átvegye az olaj az aromákat, végül citromlevet adok hozzá. Ha a citromos dresszinghez nincs kedvem, akkor extraszűz olívaolajat és balzsamecetet öntök rá.
A hússzeleteket 1-2 cm-s csíkokra vágom, rukolára halmozom, parmezán forgácsokat szórok rá, meglocsolom a dresszinggel, és végül frissen őrölt borsot adok hozzá.
Elvileg mindenféle szénhidrátmentes diétába is beilleszthető, de vétek lenne a szaftot ott hagyni! Azt ropogós héjú, friss kenyérrel, vagy bagettel a legjobb kitunkolni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.