Sütőtök-krémleves
Sütőtök-krémleves - kép: Krumpli Béla
A lehető legegyszerűbben szeretem, szigorúan édesítés nélkül.
A levesekbe házi tejfölt teszek, amit a Komjádi piacon vásárolok. Ha csak bolti van otthon, inkább a tejszínt ajánlom.
Hozzávalók - 12 személyre
1,5 kg sütőtök
45 dkg krumpli
kb. 30 cm póréhagyma
3 dkg vaj
2 dl házi tejföl (vagy tejszín)
fél mokkáskanál szerecsendió
1,5 l zöldségalaplé
frissen őrölt bors
só
a tetejére:
kevés pirított tökmag
valamilyen finom olaj (nálunk tökmagolaj).
A tököt és a krumplit megpucoljuk,kockákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a vajon megdinszteljük. Rátesszük a tököt és a krumplit, felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leturmixoljuk, felöntjük a többi alaplével, elkeverjük benne a tejfölt, beleszórjuk a szerecsendiót, ha szükséges, sózzuk. Tálaláskor megszórjuk pirított tökmaggal, a tetejére csepegtetünk az olajból.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:14
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.