Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves - kép: Krumpli Béla
Sütőtök-krémleves - kép: Krumpli Béla

A lehető legegyszerűbben szeretem, szigorúan édesítés nélkül.

A levesekbe házi tejfölt teszek, amit a Komjádi piacon vásárolok. Ha csak bolti van otthon, inkább a tejszínt ajánlom.

Hozzávalók - 12 személyre

1,5 kg sütőtök
45 dkg krumpli
kb. 30 cm póréhagyma
3 dkg vaj
2 dl házi tejföl (vagy tejszín)
fél mokkáskanál szerecsendió
1,5 l zöldségalaplé
frissen őrölt bors

a tetejére:
kevés pirított tökmag
valamilyen finom olaj (nálunk tökmagolaj).

A tököt és a krumplit megpucoljuk,kockákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a vajon megdinszteljük. Rátesszük a tököt és a krumplit, felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leturmixoljuk, felöntjük a többi alaplével, elkeverjük benne a tejfölt, beleszórjuk a szerecsendiót, ha szükséges, sózzuk. Tálaláskor megszórjuk pirított tökmaggal, a tetejére csepegtetünk az olajból.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr783481783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:14

Recept elkészítési módja: A megtisztított pulykát kívül-belül besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával. Hagyjuk egy órát á

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király cucc! :)
Viszem a receptet...
azt hiszem, idén nem végzi az összes sütőtök a sütőben :)
süti beállítások módosítása