Füstölt tokhal - a népszerű vendégváró
A Gourmet Stúdió tagjai rajonganak a halért és a halételekért, ezért minden vacsora tervezése során születnek jobbnál jobb halétel-ötletek. Azért vagyunk büszkék erre a - tulajdonképpen egyszerű - vendégváró falatra, mert olyanok is elégedetten bólintottak kóstolás után akik egyébként nem szeretik a halat.
Hozzávalók - 12 személyre:
10 dkg füstöl tokhal (az orosz specialitásokat áruló Arbat üzletekben kapható)
5 dkg olajban eltett szárított paradicsom (török delikáteszekben kapható)
3-4 szem kapri gyümölcs (a kapri bogyó nagytestvére)
5 dkg kenyér.
A kenyereket vágjuk falatnyi kockákra, helyezzünk rá egy-egy falatnyit a füstölt tokhalból, melynek tetejére kerül a szárított paradicsom és a karikára vágott kapri gyümölcs. Több íz keveredik benne, a hal sóssága és füst íze, a paradicsom édességével valamint a kapri savanyúságával kitűnő összhangot alkot.
- Kenyérrecept itt található: diós cipó.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.