Fügeszüret indul
kép: Krumpli Béla
Két hete folyamatosan érik a füge. Megkapta a nap, vagy szépen énekelnek neki? Az utóbbi tudományosan még nem bizonyított, mindenesetre a bokor nagyon jó helyen van.
Kis túlzás receptnek nevezni, csupán összeraktunk két nagyszerűen passzoló hozzávalót, majd megkoronáztuk egy csepp sűrű balzsamecettel.
Falatkaként kínáltunk fejenként: negyed fügét, mogyorónyi, friss kecskesajtot, és cseppentettünk rá 12 éves, sűrű modenai balzsamecetet.
Aki ennél többre vágyik – könnyű ebédként, nyári vacsoraként –, ne álljon meg itt! Tegyen alá friss salátát, sokszorozza meg a fügét, sajtot, locsolja meg a balzsamecet mellett szűz olívaolajjal is, és tekerjen rá borsot.
Kánikulában a Dúzsi roséból készült fröccs egyenesen védőitalként szolgál mellé.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.