Blogkóstoló - mi is ott leszünk

Zöldfűszeres vietnámi nyári tekercs
Zöldfűszeres vietnámi nyári tekercs - kép: Krumpli Béla

A tavalyi, első blogkóstolón mindhárman ott voltunk. Külön-külön. Horász akkor zöldséges borjú szívet készített wokban, és „őszinte” rókagombás, petrezselymes, balzsamecetes dim sumot kínált a kóstolni vágyóknak. Premier előtt teszteltem a dim sumot, és a helyszínen kóstoltam meg a borjúszívet. Sajnos lehetetlen lett volna végigkóstolni a közel tizenöt fajta ételt. Erikának sem sikerült, sőt! Ő a Horász által készített ételekből egyáltalán nem evett, és ez nem is hagyta nyugodni.

Innen talán már ismerős a történet. Hiszen ez adta az apropóját, hogy együtt készítsük el a dim sumot, ami csak a kezdet volt: azóta főzünk együtt. Sokszor vég nélkül főzésről, sütésről, ételekről, italokról és készítésük apró részleteiről beszélgetünk.

Amikor Horász az idei blogkóstolóra készült, már rengeteg ötlete volt. Emellett minket is megkérdezett, hogy milyen típusú – természetesen húsos étel – lenne az, amely minden szempontból megfelelne, hogy egy ilyen rendezvényen reprezentálja a blogját? Ekkor azért lett nehéz dolga, mert nekünk is sok jó ötletünk volt. Szerinte ezek is megállták a helyüket, de további inspirációkat is adtak az eredeti elképzelései mellé.

Végül a befutó egy húsos, zöldfűszeres vietnámi nyári tekercs lett. Amellett, hogy különleges, nyári falat, a tavalyi ételeihez hasonlóan hordozza az ázsiai jellemzőket, és ezt a tekercset is a vendégek szeme előtt, frissen készítjük el. Hogy ne kelljen jóval többet várni a frissen készülő tekercsre, mint egy előre elkészített, gyorsabban kitálalható ételre, mi, Gourmet lányok is segíteni fogunk neki.

A tíz blogger által, a Tefal Dining Guide rendezvényén előadott blogkóstolón, a tavalyihoz hasonlóan, nagyszerű ételekkel készülnek a többiek is, így mindenképpen érdemes ellátogatni a június 4-én a Millenárisra. A mi tavaszi tekercsünk receptjét nem áruljuk el előre, csak fotón mutatjuk meg, hogy aki kedvet kapott a kép alapján, jöjjön el és kóstolja meg élőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr172925857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mivel már kóstoltam, állíthatom, hogy nem csak látványosan szép, hanem nagyon finom is! (már alig várom, hogy újra ehessek belőle:-))
süti beállítások módosítása