Medvehagymás túrótorta vinaigrette-s madársalátával

kép: Krumpli Béla

A medvehagymás túrótorta az idei év nagy felfedezése. Három hét alatt többször megsütöttem, illetve azt is mondhatnám: nem győztem eleget sütni belőle.

Amikor hármasban főzünk, nem mindig egyenlő mértékben oszlanak el a feladatok. A medvehagymás menünél például úgy alakult, hogy WÁ-nak a díszítés jutott - azt hiszem, többet gondolkodott rajta, mint egy-egy fogáson szokott. A túrótorta mellé végül vinaigrette-s madársalátát álmodott. Remek ötlet volt, megtöltötte a tányért, kis mozgást vitt a meglehetősen puritánnak tűnő túrótorta-szelet mellé. Az ízek összhatásáról nem is beszélve.

Szombaton a piacon még bőven volt medvehagyma, csak szólok, ha valaki megkívánná...

2010-es Bolyki Sauvignon Blanc-t adtunk hozzá.

Hozzávalók - 12 személyre

Medvehagymás túrótorta

45 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
7 dkg medvehagyma
3 tojás
2,5 ek liszt
6-7 db olajos szárított paradicsom

Madársaláta vinaigratte mártással

10 dkg madársaláta
1.5 ek ecet
4.5 ek olíva
só, bors

A szárított paradicsomot apróra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A tehéntúrót összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a medvehagymát, a paradicsomot. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet is belekeverjük. Sóval ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 22 cm-es tortaformában, 45-50 perc alatt megsütjük.

Az öntethez az ecetet és a sót összekeverjük, majd apránként az olívaolajat is hozzáadjuk, belekeverjük a borsot és közvetlenül tálalás előtt ráöntjük a salátára.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr192854486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vmware training 2019.03.16. 15:32:34

model 64 22 cal rifle with wood stock - Dissolving adderall xr in mouth

Trackback: vmware training 2019.03.16. 15:32:03

model 64 22 cal rifle with wood stock - Dissolving adderall xr in mouth

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása