Medvehagymás túrótorta vinaigrette-s madársalátával
kép: Krumpli Béla
A medvehagymás túrótorta az idei év nagy felfedezése. Három hét alatt többször megsütöttem, illetve azt is mondhatnám: nem győztem eleget sütni belőle.
Amikor hármasban főzünk, nem mindig egyenlő mértékben oszlanak el a feladatok. A medvehagymás menünél például úgy alakult, hogy WÁ-nak a díszítés jutott - azt hiszem, többet gondolkodott rajta, mint egy-egy fogáson szokott. A túrótorta mellé végül vinaigrette-s madársalátát álmodott. Remek ötlet volt, megtöltötte a tányért, kis mozgást vitt a meglehetősen puritánnak tűnő túrótorta-szelet mellé. Az ízek összhatásáról nem is beszélve.
Szombaton a piacon még bőven volt medvehagyma, csak szólok, ha valaki megkívánná...
2010-es Bolyki Sauvignon Blanc-t adtunk hozzá.
Hozzávalók - 12 személyre
Medvehagymás túrótorta
45 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
7 dkg medvehagyma
3 tojás
2,5 ek liszt
6-7 db olajos szárított paradicsom
só
Madársaláta vinaigratte mártással
10 dkg madársaláta
1.5 ek ecet
4.5 ek olíva
só, bors
A szárított paradicsomot apróra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A tehéntúrót összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a medvehagymát, a paradicsomot. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet is belekeverjük. Sóval ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 22 cm-es tortaformában, 45-50 perc alatt megsütjük.
Az öntethez az ecetet és a sót összekeverjük, majd apránként az olívaolajat is hozzáadjuk, belekeverjük a borsot és közvetlenül tálalás előtt ráöntjük a salátára.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: vmware training 2019.03.16. 15:32:34
Trackback: vmware training 2019.03.16. 15:32:03
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.