Az élvezetek csúcsán robbanócukorral
kép: Krumpli Béla
Mivel okozhatunk örömet felnőtteknek? Hát amivel akarunk, de ha nincs jobb ötletünk, ott van például a robbanócukorka. Valami ehetőre rá kell szórni, és annak elképesztő sikere lesz. Fellelkesül mindenki, sorra kerülnek elő a robbanócukorkás emlékek: tényleg boldogok a vendégeink. A komolynak tűnő egyetemi oktató lopkodja párja tányérjáról a cukrokat, mi a konyhában teszünk néhány szemet a nyelvünkre. És kacagunk nagyokat minden "robbanásnál".
A cukroknak még másnap is van hatásuk, boldogan írom ki a közösségi oldalunk falára: pattognak a robbanócukrok a mosogatóban:)
A passiógyümölcsös fehércsokoládé mousse is nagyon finom lett, de a robbanócukor kétségkívül nagyobb figyelmet kapott.
Hozzávalók - 12 személyre
3 db maracuja (passiógyümölcs)
20 dkg fehércsokoládé
3 tojásfehérje
3 dl tejszín
10 dkg cukor
robbanócukorka a tálaláshoz
A passiógyümölcsöket kettévágjuk, és egy dl felforrósított tejszínbe kaparjuk a belsejüket. Minimum 4-5 óra múlva (hűtőben egy éjszakát is állhat) felmelegítjük a maracujás tejszínt, beleszórjuk a csokoládét, és addig kevergetjük, míg az el nem olvad. A maradék két dl tejszínből kemény habot verünk. A cukorból, és annyi vízből amennyi éppen csak elfedi, 121 fokos szirupot főzünk. A tojásfehérjét elkezdjük verni, amikor már majdnem kemény, beleöntjük a cukorszirupot, és tovább verjük. A csokoládét fellazítjuk egy kevés tejszínnel, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot és a felvert tojásfehérjét. Hűtőben dermesztjük legalább 5 órát.
Teszünk a tányérra egy-egy kanál habot, és robbanócukorral díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.