Vérnarancssorbet és mandulás tuile

Amikor ez készült, még hideg volt az idő, így a desszert színe is nagyon számított. Olyat kerestem, ami vidám, feldobja az embert. Ebben a sorbetben az ízek is nagyon izgalmasak voltak, eszembe sem jutott azon elmélkedni: mennyire jó ötlet hidegben fagylalttal kínálni a vendégeket. Az eredeti receptben kardamom nem szerepelt, a szorbetnek jót tett. Mellé mandulás tuile-t kínáltunk.

Vérnarancssorbet és mandulás tuileVérnarancsszörbet rózsavízzel és kardamommal

Hozzávalók (12 személyre)

40 dkg porcukor
200 ml rózsavíz
1200 ml frissen préselt vérnarancslé
egy mk őrölt kardamom
kevés citromlé

Egy lábosban, gáz fölött a rózsavízben feloldjuk a cukrot, és néhány percig főzzük, míg a szirup besűrűsödik. Kihűtjük. Hozzákeverjük a narancslét, a kardamomot, citromlével ízesítjük, és már mehet is a fagylaltgépbe.

Mandulás tuile

12,5 dkg szeletelt mandula
12,5 dkg porcukor
2 csepp vaníliakivonat
1 csepp keserűmandula-kivonat
2 tojásfehérje
2,5 dkg vaj
2 dkg liszt

A mandulát, cukrot, a vanília- és keserűmandula-kivonatot és a tojásfehérjét jól összekeverjük. Ráöntjük a felolvasztott, forró vajat, összekeverjük, és letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap beleszitáljuk a lisztet, jól összekeverjük. Jókora távolságra egymástól, teáskanállal halmokat rakunk belőle egy tepsire. A teáskanalat vízbe mártjuk, és a hátával ellapítjuk a halmokat. 150 fokra előmelegített sütőben, 15-18 percig sütjük.

Az első recept ötlete a Casa Moro-ból ,a második a Szakácsok könyvéből származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr122784399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása