Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves - kép: Krumpli Béla

Nem bírunk betelni a krémlevesekkel, medvehagymából is muszáj volt készítenünk. Nem győzöm hangsúlyozni, a (krém)levesek lelke az alaplé. Most már azt gondolom, e nélkül nem is érdemes nekilátni. Ha valaki nem hiszi, járjon utána!

A vacsorák előtt - ha olyan étel merül fel, amit nem ismer valamelyikünk-, kóstolós estét tartunk. Most javaslatként elhangzott a medvehagymás csorba, de leszavaztuk, mert annak a tetején úsztak a medvehagyma darabok. Nem vállaltuk be, elegánsabbnak tűnt a krémleves. Azóta sem tudom eldönteni, biztosan így van ez? Ha egy levest nem ismerünk, tényleg inkább megesszük krémleves formájában?

Bolyki Sauvignon Blanc 2010-es évjáratú bort kínáltunk hozzá.

Hozzávalók - 12 személyre

2,5 l alaplé
40 dkg medvehagyma
0,5 kg krumpli
4 salotta hagyma
2 dl tejföl
1,5 dl tejszín
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj

A vaj és olíva keverékén megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a megpucolt, apróra vágott krumplit, és a két-három darabba vágott medvehagymát. Öntünk rá annyi alaplevet, amennyi éppen ellepi, sózzuk, és puhára főzzük a krumplit. Leturmixoljuk, felöntjük a maradék alaplével, átpasszírozzuk. Belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, felforraljuk, ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor tegyünk bele egy medvehagymavirágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr672847128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása