Medvehagymás, spenótos tekercs - az igazi fúzios falat

Medvehagymás, spenótos tekercs - az igazi fúzios falat
Az igazi fúzios falat - kép: Krumpli Béla

Amikor a medvehagymás vacsorát készítettük elő, szépen végigvettük, hogy egy menüsorban mely fogásokba lehet medvehagymát tenni? Konklúzióként megállapítottuk: tulajdonképpen mindenbe, a kihívás a mennyiség és az ízek egyensúlyában rejlik. Az üdvözlő falat kicsit fúziósra sikeredett, az alapvetően olasz receptbe került egy kevés ázsiai vonal, a kettő házasítása pedig egy könnyű és finom amuse bouche-t eredményezett.

A fúziós falathoz 2006-os évjáratú Krím Gyöngyszeme száraz fehér pezsgőt kínáltunk, melyet az Arbat Delicates-től szereztünk be.

Hozzávalók  - 12 személyre
15 levél medvehagyma
20 dkg nyers spenót
10 dkg ricotta
5 dkg pirított (nem sózott) földimogyoró
1 ek olíva olaj vagy 5 dkg vaj
1 tk só
kevés frissen őrölt bors
6 db háromszög alakú rizslap (Ázsia Bt-ben kapható)

A medvehagymát csíkozzuk fel vékonyan, serpenyőben hevítsük fel az olajat, közepes lángon 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a medvehagymát, majd dobjuk rá a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, lassan kevergessük, míg a spenót pár perc múlva összeesik. Ekkor tegyük hozzá a ricottát és jó alaposan keverjük el vele. Hagyjuk kicsit kihűlni, ezalatt éles késsel aprítsuk fel a földimogyorót.

A rizslapokat áztassuk langyos vízbe, majd miután teljesen megpuhultak, tegyük egy vágódeszkára és éles késsel hosszában vágjuk ketté. (Üdvözlő falatnak túl nagyok lennének, ha egy teljes lapot töltenénk meg). Az így kapott rizstészta-szelet szélesebbik végére helyezzünk kiskanálnyi spenótos masszát, szórjuk meg nagycsipetnyi felaprított mogyoróval, majd a lap két szélét behajtva, szorosan tekerjük fel.  Ízleléskor rájövünk, hogy a ricottának és a spenótnak köszönhetően, a medvehagyma íze elegánsan kiemelkedik a trióból, a mogyoró pedig ropogós textúrát ad a falatnak. Mi a fúzió, ha nem ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr802844190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása