Reggelizzünk!/16. – Úgy, mint Ottolenghi

Ez a fotó már lassan két éve szunnyad a gépemen, bár amióta Ottolenghi Plenty című könyvét megkaptam, nagyon gyakran készítünk rukolás, joghurtos tojást ráérős, hétvégi reggelikre. ottolenghiegg_1370466470.JPG

Csodás ízek, mesés színekkel, pillanatok alatt kész, pedig semmi extra, semmi bonyolítás, csak egy kis ötletesség, ragyogóan variált alapanyagok, és ettől lesz remek. A rukola párolva pedig jujj, de jó!

Hozzávalók fejenként:

5 dkg vaj,
1 marék rukola,
2 tojás,
1 nagy evőkanál görög joghurt,
1 kisebb friss chili kimagozva,
2 db zsálya levél.

A vaj felét egy kis edényben megolvasztom, megfuttatom benne a zsályát és a chilit, félreteszem. Majd a vaj másik felét egy serpenyőben megolvasztom, rádobom a rukolát, megvárom, míg egy kicsit összeesik, ráütöm a tojásokat, és készre sütöm. Tányérba csúsztatom, teszek rá egy bő evőkanál görög joghurtot, és meglocsolom a zsályás chilis vajjal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr25346285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végre valaki, a rukolát 1 k-val írja.
Van remény...:)
süti beállítások módosítása