Reggelizzünk!/16. – Úgy, mint Ottolenghi
Ez a fotó már lassan két éve szunnyad a gépemen, bár amióta Ottolenghi Plenty című könyvét megkaptam, nagyon gyakran készítünk rukolás, joghurtos tojást ráérős, hétvégi reggelikre.
Csodás ízek, mesés színekkel, pillanatok alatt kész, pedig semmi extra, semmi bonyolítás, csak egy kis ötletesség, ragyogóan variált alapanyagok, és ettől lesz remek. A rukola párolva pedig jujj, de jó!
Hozzávalók fejenként:
5 dkg vaj,
1 marék rukola,
2 tojás,
1 nagy evőkanál görög joghurt,
1 kisebb friss chili kimagozva,
2 db zsálya levél.
A vaj felét egy kis edényben megolvasztom, megfuttatom benne a zsályát és a chilit, félreteszem. Majd a vaj másik felét egy serpenyőben megolvasztom, rádobom a rukolát, megvárom, míg egy kicsit összeesik, ráütöm a tojásokat, és készre sütöm. Tányérba csúsztatom, teszek rá egy bő evőkanál görög joghurtot, és meglocsolom a zsályás chilis vajjal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.