Füstölt tokhal - a népszerű vendégváró

A Gourmet Stúdió tagjai rajonganak a halért és a halételekért, ezért minden vacsora tervezése során születnek jobbnál jobb halétel-ötletek. Azért vagyunk büszkék erre a - tulajdonképpen egyszerű  - vendégváró falatra, mert olyanok is elégedetten bólintottak kóstolás után akik egyébként nem szeretik a halat.

Hozzávalók - 12 személyre:

10 dkg füstöl tokhal (az orosz specialitásokat áruló Arbat üzletekben kapható)
5 dkg olajban eltett szárított paradicsom (török delikáteszekben kapható)
3-4 szem kapri gyümölcs (a kapri bogyó nagytestvére)
5 dkg kenyér.

A kenyereket vágjuk falatnyi kockákra, helyezzünk rá egy-egy falatnyit a füstölt tokhalból, melynek tetejére kerül a szárított paradicsom és a karikára vágott kapri gyümölcs. Több íz keveredik benne, a hal sóssága és füst íze, a paradicsom édességével valamint a kapri savanyúságával kitűnő összhangot alkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr243360667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.