Padlizsánkenyér

Padlizsánkenyér - kép: Krumpli Béla
kép: Krumpli Béla

Ha valahol meglátom, hogy padlizsán, a szemem vibrálni kezd, mint akármelyik rajzfilmfiguráé: jöhet, jöhet, jöhet! És nem nagyon csalódtam még. Az Ős Kajánban sem volt kérdéses, hogy megkóstolom, legyen bármi is az a padlizsánkenyér. Mert a nagyon kedves, de nagyon-nagyon tapasztalatlan pincérlány még azt követően sem tudta elmondani, hogy megkérdezte a konyhán.

Az ötlet tehát onnan, amúgy meg, ahogy elképzeltem. A padlizsánt így sütöm meg.

Bazsalikomos olívaolajjal meglocsolt koktélparadicsommal kínáltuk.

Hozzávalók - 12 személyre

1,5 kg padlizsán
7 púpozott ek. zsemlemorzsa
1,5 dl tejszín
4 kicsi tojás
4 nagy bazsalikomlevél
2 ek. petrezselyemzöld

A padlizsánokat megsütjük, botmixerrel összezúzzuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, az apróra vágott zöldfűszereket, a tejszínt és a kissé felvert tojásokat. Sózzuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformában (38 cm hosszú), 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

A bazsalikomos olívaolajhoz előző nap apróra vágtunk öt bazsalikomlevelet, és beletettük egy deci jóféle olívaolajba.

Szászi Endre Chardonnay-ját kínáltuk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr923085996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.