Fügeszüret indul


kép: Krumpli Béla

Két hete folyamatosan érik a füge. Megkapta a nap, vagy szépen énekelnek neki? Az utóbbi tudományosan még nem bizonyított, mindenesetre a bokor nagyon jó helyen van.

Kis túlzás receptnek nevezni, csupán összeraktunk két nagyszerűen passzoló hozzávalót, majd megkoronáztuk egy csepp sűrű balzsamecettel.

Falatkaként kínáltunk fejenként: negyed fügét, mogyorónyi, friss kecskesajtot, és cseppentettünk rá 12 éves, sűrű modenai balzsamecetet.

Aki ennél többre vágyik – könnyű ebédként, nyári vacsoraként –, ne álljon meg itt! Tegyen alá friss salátát, sokszorozza meg a fügét, sajtot, locsolja meg a balzsamecet mellett szűz olívaolajjal is, és tekerjen rá borsot.

Kánikulában a Dúzsi roséból készült fröccs egyenesen védőitalként szolgál mellé.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr93078236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.