GS bistro – Füstölt pisztráng sóskával

   Receptnek nevezni talán túlzás, hiszen 5-10 perc alatt összeállítható, és főzni sem kell.  Két személyre megmostam egy-egy marék zsenge sóskalevelet, megszárítottam, majd összekevertem fél evőkanál (fehér) balzsamecetből, másfél evőkanál szűzolíva…

• Tovább olvasom »

Zöldborsós rizottó kolbász morzsával

Ha a bejegyzéssel éppen lekéstem a zöldborsó szezonját, talán nem etikus elárulni, hogy ez a rizottó még júniusban friss borsóból készült. Mentségemre szól, hogy a fagyasztott zöldborsó sem von le az élményből, ráadásul megspórolható a pucolás, így…

• Tovább olvasom »

GS bistro – Citromos, petrezselymes sült vargánya

Ez az étel, csak akkor szerepelhet az igazán a gyorsan elkészülő fogások között, ha olyan szerencsém van – ahogy most is –, hogy tisztított(!) erdei gombával lepnek meg. Bár előfordul, hogy nem kell sokat bajlódni a tisztítással, de általában az időm nagy részét, ha gombát…

• Tovább olvasom »