GS Bistro - Kecskesajtos melegszendvics, fügés salátával

Az első adag idei, hazai fügét július végén kaptam családi forrásból. Akkor még tombolt a kánikula, és igyekeztem minimálisra szorítani a tűzhely használatát, mint pl. ezzel a fogással is.

A második adag két hete ért be, és folyamatosan van mit szüretelni. A piacon most találkoztam vele először, így most iparkodom, hogy összhangban legyen a bejegyzés a piaci kínálattal.

Kecskesajt diós kenyér füge (640x442).jpg

Hozzávalók 2 személyre:

6 szelet diós kenyér,
20 dkg penészes friss kecske sajt,
12-15 szem füge elfelezve, 1 evőkanál méz,  
1 csapott evőkanál barna cukor,
1 evőkanál balzsam ecet,
2 marék vegyes saláta,
a vinaigrette mártáshoz: 1 ek balzsamecet, 3 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, kk szirup.

A diós kenyérre sajt szeleteket helyezek, és a sütő grill fokozatán pár perc alatt megsütöm. Addig a mézet, barnacukrot, és a balzsamecetet egy serpenyőben összeforralom. A fügéket először vágott felükkel lefelé hozzáteszem, majd beleforgatom, hogy mindenhol bevonja a szirup.

A mártáshoz 1 evőkanál balzsamecetet, 3 evőkanál extraszűz olívaolajat, sót, borsot, és egy kis kanál szirupot összekeverek, majd meglocsolom vele a salátát. Tálaláskor a salátát tányérokra szétosztom, fügét ráhalmozom, majd a melegszendvicseket a tetejére teszem.

A sziruppból érdemes kicsit többet készíteni, mert főleg, amikor a fügét már beleforgattuk, és kicsit kiengedte a levét, elképesztően finom, nagyon jól passzol pl. vanília fagyihoz, vagy bármilyen sajtos falathoz, bár előfordult, hogy rájártunk, és elfogyott csak úgy magában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr535503521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu
süti beállítások módosítása