Reggelizzünk!/17. – Omlettet sóskával

Amíg tart a friss sóska szezonja számtalanszor kerül az asztalunkra sóskás, tojásos reggeli. Leginkább omlett. A változatosság kedvéért van, amikor tojáslepény formájában, máskor hagyományos omlettként „rongyosan”, viszont a hozzávalókon nem variálok, mert szerintem ebben a kombinációban a legfinomabb.

Hozzávaló fejenként:

2 tojás,
3-4 dkg vaj,
1 marék sóska,
1 vékony újhagyma,
pár kanál friss krémsajt (Philadelphia típusú),
só, bors.

Omlett sóskával.jpg

A felolvasztott vajban megfuttatom az aprított újhagymát, és rádobom a megmosott, csíkokra vágott sóskát, amiből hagyok frissen egy nagy csipetnyit. A sóska pillanatok alatt összeesik, színe élénk zöldről szürkés zöldre vált, ekkor ráöntöm a kissé felvert tojásokat, és megsütöm. A végén megszórom a friss sóskával és sajthalmokat kanalazok rá.

Omlett sóskával2 (640x360).jpg

Ha „rongyosra” készítem, akkor tojásonként adok hozzá 1-1 evőkanál vizet, vagy tejet, és azzal verem fel, majd amikor a sóskára öntöm, villával elkezdem szélétől a közepe felé húzogatni a tojást, és úgy sütöm lágy, remegősre, a félretett nagy csipet aprított sóska felét beleteszem, félbehajtom, többit a tetejére szórom, és sok krémsajttal a tetején tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr465458857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása