Mousse: narancsos, túrós

Narancsos, túrós mousse - kép: Krumpli Béla Tudom, hogy ez megint olyan, mintha bonyolult lenne. Nekem is kellett egy kis idő, míg rászántam magam az első hasonló desszertre. Azóta viszont sorozatban gyártom, és állítom, hogy semmivel nem nehezebb, mint egy krémes torta. Nekem a…

• Tovább olvasom »

Illatos, keleti fűszeres, citromos csirke bulgurral

Illatos, keleti fűszeres, citromos csirke bulgurral - kép: Krumpli Béla Yotam Ottolenghi mindkét szakácskönyvét nagyon szeretem. A Plenty című csak a masszív kötésnek köszönheti, hogy nem hullott még lapjaira. Nincs benne se hús, se desszert - párszor kézbe kellett vennem, mire ezt…

• Tovább olvasom »

Fehérrépa krémleves ropogós diós galuskával

Fehérrépa krémleves ropogós diós galuskával - kép: Krumpli Béla A fehérrépa krémleves magában is tökéletes őszi-téli leves. A ropogós diós galuskával, és petrezselyemolajjal, amelyekkel a balatonszemesi Kistücsök étteremben szervírozták, előléptettem a kedvenc…

• Tovább olvasom »