Wasabis humusz

Wasabis humusz - kép: Krumpli BélaWasabis humusz - kép: Krumpli Béla

Hummust (humuszt) szinte bármiből lehet készíteni. Ha már unalmasnak tűnik az egyszerű csicseriborsós változat, de még nem szeretnénk kipróbálni a céklából, répából készültet, ízesítsük a csicseriborsót kedvünk szerint. Kipróbálhatjuk kedvenc fűszereinkkel, de keverhetünk hozzá például tormát is.

Nálunk a wasabis aratott nagy sikert. A szokásos lepénykenyerünkön kínáltuk, amit ezúttal egészen apróra sütöttünk.

A thinát (tehina, tahini) készen is megvásárolhatjuk, vagy elkészíthetjük magunk is. Nem szerepelnek túl pontos mennyiségek - saját ízlésünk is alakíthatja a végső ízeket.

Hozzávalók

A tahinihez:
szezámmag
szezámolaj

1-2 gerezd fokhagyma (a szezámmag mennyiségétől függően)

A szezámmagot kávédarálón pépesre őrörljük, és nem túl híg krémmé keverjük az olajjal. Fokhagymával és kis sóval ízesítjük.

A wasabishoz:
2 csicseriborsó konzerv
thina
olívaolaj
citromlé (frissen facsart)
wasabi.

A csicseriborsót egy kevés lével turmixoljuk, keverünk bele thinát, ha nem elég krémes, a csicseriborsó levével lazítjuk. Citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal ízesítjük. Belekeverjük a wasabit.

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr764313735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása