Padlizsán krémleves

Padlizsán krémleves - kép: Krumpli Béla Ha padlizsános receptet látok, azt azonnal ki kell próbálnom. Annyira szeretem a padlizsánt, hogy minden formájában azonnal meg akarom ismerni. Majdnem bármire képes vagyok érte, azt például évekig sajnáltam, hogy Izraelből nem hoztam haza…

• Tovább olvasom »

Sült birs

A narancsos-bíborszínű, szirupos sült birsalmát húsok, sajtok, saláták ütős kiegészítőjeként nagyon szeretem. Desszertekhez úgy használom, mint más kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöt. Egy falat érett sajttal - mi Franciaországból érkezett ánizsos Tomme-t használtunk -,…

• Tovább olvasom »

Mandulakrémes körtetorta

Mandulakrémes körtetorta - kép: Krumpli Béla Klasszikus torta, édes vajastésztával, frangipane-nal és körtével. A frangipane keserűmandula-kivonattal és őrölt mandulával ízesített főzött krém. Nevét egy olasz illatszerkészítőről kapta, aki kesztyűket illatosított…

• Tovább olvasom »
süti beállítások módosítása