Az élvezetek csúcsán robbanócukorral

kép: Krumpli BélaMivel okozhatunk örömet felnőtteknek? Hát amivel akarunk, de ha nincs jobb ötletünk, ott van például a robbanócukorka. Valami ehetőre rá kell szórni, és annak elképesztő sikere lesz. Fellelkesül mindenki, sorra kerülnek elő a robbanócukorkás emlékek: tényleg…

• Tovább olvasom »

Húsvéti báránygerinc, medvehagymás burgonyapürével

kép: Krumpli Béla Bárányt enni húsvétkor régi hagyomány, már az ószövetségi zsidók is báránnyal és kovásztalan kenyérrel emlékeztek Egyiptomból való megmenekülésük és elsőszülöttjeik megváltására. A későbbiekben pedig a kereszténységhez kötötte az Újszövetségi…

• Tovább olvasom »

Spárga sonkával, gribiche mártással

kép: Krumpli Béla Sonka, tojás, friss fűszer - ezekkel a hozzávalókkal a spárga tökéletesen illeszkedik a húsvéti menübe. Lehet királyi reggeli, előétel, vagy készíthetjük gyors, könnyű főételként. Mi tavaszi vacsora hideg előételeként kínáltuk, kísérő borként a…

• Tovább olvasom »
süti beállítások módosítása