Francia póréhagymás burgonyaleves sóskával (Vichyssoise à l’oseille)

kép: Krumpli Béla Mondanám, hogy a sóska megosztó zöldség, de szerencsére kiderült, hogy nem így van. Biztosra veszem, hogy méltatlan hírét a menzai sóskamártásoknak, főzelékeknek és leveseknek köszönheti. Annyira szeretem, hogy engem a konyhás nénik igyekezete sem…

• Tovább olvasom »

Simán megesszük a kakasherét, de egy kis bárányvesétől megijedünk

kép: Krumpli Béla Volt egy kis merészség abban, hogy amuse bouche-ként a báránypástétom mellett döntöttünk. Azon gondolkodtam, hogy mennyit valljak be az összetevőkből, végül csak a kaprot nem említettem. A teljes igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy ez egy román húsvéti…

• Tovább olvasom »

Úrráteszi, Gereg - a gyöngyöspatai dűlők dícsérete

A Stúdió tagjai borszakértőnk, Sztónfész, javaslatára kihelyezett borkóstolást tartottak Gyöngyöspatán. A kézműves borokat készítő Tőkés Társak legfiatalabbjának, Losonci Bálintnak a borait kóstoltuk. Szigorú hozamkorlátozás, dűlőszelekció és terroir-szemlélet - utána…

• Tovább olvasom »
süti beállítások módosítása