Habkönnyű torta: csokoládés, szilvás

Mostanában ehhez hasonló habtortákkal kísérletezem. Itthon kezdtem, ahol elég jól fel van szerelve a konyha, van cukorhőmérőm, és nagy segítség nekem Lord Kenwood is. Aztán úgy alakult, hogy Kolozsváron is készült, ott már csak egy sima konyhai mixerem volt, amivel habot tudtam…

• Tovább olvasom »

Fűszeres császárhús, céklás krumplipürével

Fűszeres császárhús, céklás krumplipürével - kép: Krumpli Béla Ősszel ismét előkerülnek a nyári hőségben feledésbe merült komolyabb húsok is, a császárhús pedig az egyik legmenőbb alapanyag. A zsír-hús aránya ízletessé, omlóssá teszi, könnyű vele bánni, kis…

• Tovább olvasom »

Diós cipó

A kenyérke receptjének megosztását olyan régen halasztom, hogy joggal hihették egyesek, hogy titkolom. De nem, csak mindig elfogy a fotózás előtt, pedig ennek a kenyérnek az egyik lényege a belsejének a színe: gyönyörű, lilába hajló, a dió megfesti. A recept természetesen Tukacs…

• Tovább olvasom »