Gereg hegyi carpaccio

Gereg hegyi carpaccio - kép: Krumpli Béla
Gereg hegyi carpaccio - kép: Krumpli Béla

A Losonci féle borvacsora során két vörösbor is megmutatta magát, ám egyikhez sem volt könnyű étket választani, mert ugyan első kóstolásra egyértelmű volt, hogy mindkét tételhez hús illene legjobban, na de milyen? Losonci Bálint borászatának zászlóshajója - a Gereg hegyi szőlőből készített kékfrankos -, annyira „vörösbor”, hogy mindenki a vörös húsokban kezdett gondolkodni. Mi lenne az, ami ki tudja egészíteni a bor naturális ízeit? A carpaccio szintén klasszikus fogás és kellőképen naturális, a tökéletes ízhatás eléréséhez egy kevés rukkola pestot is készítettünk hozzá.

Marhahátszín carpaccio, rukkola pestoval - 12 személyre

24 nagyon vékony szelet érlelt marhahús (a jó hentes - kérésre - elkészíti a szeleteket)
4 maréknyi rukkola (3 a pestohoz)
10-14 szem mandula
1-1,5 dl lágy ízű olíva olaj
5 dkg parmezán
só,
frissen őrölt bors.

A vékony szelet húsokat, fóliával letakarva, tálcán pihentetjük tálalásig. Turmixgép segítségével elkészítjük a pestot, a rukkolát olíva olajjal leöntve (kb. fél dl olaj elég) rakjuk a gépbe, majd pépesre turmixoljuk. Ezután a mandulát, a parmezán sajtot, egy kis sót teszünk a gépbe és az egészet összeturmixoljuk. Kóstolás után igazítunk az ízesítésen. olíva olajjal tovább lágyítható a rukkola intenzív íze.

Két hússzeletet helyezünk egymás mellé egy nagyobb tányérra, sűrűn megcsepegtetjük lágy ízű olíva olajjal, enyhén sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük. A pestoból kis adagot (kb. fél evőkanálnyit) halmozunk mellé, illetve 3-4 szebb rukkola levelet is a tányérra teszünk, melyet megcsorgatunk egy kevés olíva olajjal.

Losonci féle 2008-as Gereg Kékfrankost kínálunk mellé. Biztos siker!

A borvacsora története itt olvasható!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr13034478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása